Vad väger tyngst – en individuell prestation eller en laginsats? Den här helgen fick vi se båda när slutspel i Superettan avgjordes. Här är tre händelser som stack ut under slutspelet.

Göteborgs topptrio och deras stjärnspelare

En av huvudorsakerna till Göteborg Citys framgångar i år är deras topp-tre; de har tillsammans stått för 76 procent av poängen som de har gjort. Ajay Mundra gör sin första säsong i Sverige och har redan blivit en snackis. Han gjorde nämligen 420 poäng på nio matcher, med ett snitt på 52,50 och strike rate på 177.

Förutom honom visade också Mahibul Islam sina kvaliteter, likt Abuzar som har gjort det i åratal. Båda höll dessutom ett högt tempo när de gjorde sina poäng. De två snittar över 150 i strike rate vilket gör dem till två av de farligaste slagmän i serien. Därutöver brände Mahibul flest spelare, nämligen 14 styckena för sitt lag. Men höjdpunkten för säsongen är värvningen av Ajay Mundra.

Göteborg City var obesegrade i Superettan denna säsong.

– Jag gillar att ha press på mig och spela de jobbiga matcherna. Dessutom var deras lag jobbigt, de försökte psyka mig, berättar Ajay Mundra, som belönades med MVP i slutspelet och fortsätter:

– Planen var jättebra så jag kunde spela mitt naturliga spel, hitta luckorna och spela på marken. När de väl bytte positioner på spelare, slog jag i det området därifrån de tog bort spelararna och tittade rakt mot grindvakten efter varje slag.

Malik Zafar – Sveriges egna Chinaman

Han tog flest wickets för sitt lag SIKIF i Superettan i år, nämligen 14. Och i semifinalen mot Göteborg City visade han återigen sin klass. Ett tag såg det ut som att Göteborg skulle närma sig 200 poäng och halvvägs in i matchen var det lättare gjort än sagt.

Men det var då Malik Zafar klev in i handlingarna. På egen hand brände han fem av deras slagmän för ingenting. De hann göra 9 poäng på 17 bollar vilket var allt annat än succé för SIKIF och fiasko för Göteborg. Det var också första gången som Zafar tog fem wickets i en T20 match.

Malmö Kings visade karaktär

Cricket är en lagsport och det bevisade Malmö Kings när de var tvungna att göra 207 poäng mot Pakistanska CF för att ta sig till final. Pakistanska behövde försvara 25 poäng i sista over (en over är 6 bollar) och hade vittring på en finalplats men Shahid Malik hade andra planer.

Malmö Kings enda förlust kom mot Göteborg City i finalen.

Han grusade Pakistanskas final drömmar när han gjorde 25 poäng i sista over mot Sharjeel Shadaqat. Samma Sharjeel som gjorde 52 poäng på 19 bollar när Pakistanska var innelaget. Även om Malmö Kings inte lyckades slå Göteborg i finalen definierade de verkligen oddsen när de gjorde 80 poäng i de sista fem overs mot Pakistanska.

De lag som kommer spela i Allsvenskan nästa år är följande: Göteborg City, finalist i Allsvenskan 2020, Pakistanska Cricket Förening, SIKIF och Malmö Kings.

FOTO: Rejin Balachandran